Gözler gram altındaydı, bakın nisanda en çok hangisi kazandırdı?

TÜİK: Nisan Ayında En Çok Kazandıran ve Kaybettiren Yatırım Araçları Açıklandı

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre nisan ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları ortaya konuldu. En yüksek kazandıran yatırım aracı külçe altın olurken, en çok kaybettiren yatırım aracı ise BIST 100 endeksi oldu.

Nisan Ayında Yatırım Araçlarının Performansı

Nisanda aylık en yüksek reel getiri oranlarına göre, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,8 ve TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,54 ile külçe altın öne çıktı.

Yatırım araçlarının performansına göre, euro Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4,07, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,44 getiri sağlarken, dolar yüzde 0,03, DİBS yüzde 7,39 ve BIST 100 endeksi yüzde 9,93 kayba uğrattı.

TÜFE ile indirgendiğinde, euro yüzde 3,83, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,2 getiri sağlarken, dolar yüzde 0,26, DİBS yüzde 7,6 ve BIST 100 endeksi yüzde 10,14 kayıp yaşattı.

Külçe altın, üç aylık değerlendirmede en yüksek reel getiri oranlarıyla öne çıkarken, BIST 100 endeksi aynı dönemde en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altın ve BIST 100 Endeksinde 6 Aylık Performans

Altın, Yİ-ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde en yüksek reel getiri oranlarıyla dikkat çekerken, BIST 100 endeksi en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

En Kazançlı Yatırım: Külçe Altın

Yıllık bazda değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde en yüksek reel getiri oranlarına sahip yatırım aracı olarak öne çıktı.

Yıllık bazda diğer yatırım araçlarına bakıldığında, mevduat faizi (brüt) ve euro getiri sağlarken, DİBS, dolar ve BIST 100 endeksi kayıplar yaşattı.

TÜFE ile indirgendiğinde, mevduat faizi (brüt) getiri sağlarken, euro, DİBS, dolar ve BIST 100 endeksi kayıplara neden oldu.

Related Posts

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

Sanayi üretimi martta yükseldi

Sanayi üretimi martta yıllık %2,5 arttı.

TÜİK açıkladı: Sanayi üretimi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayı Sanayi Üretim Endeksi’ni açıkladı. Sanayi üretimi yıllık yüzde 2,5 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2025 yılı Mart ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı …

SPK düğmeye bastı: Kriptoda zorunlu bildirim başlıyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto varlık hizmet sağlayıcıları için rezerv kanıtı denetimi süreçlerine dair uygulanacak yeni ilke ve esasları duyurdu. Buna göre, kripto borsaları artık müşteri varlıkları, cüzdan adresleri ve nakit bakiye …

Avrupa’da bir ülkede enflasyon sıfıra düştü

BEKLENMEDİK DERECEDE DÜŞÜK ENFLASYON Oddo BHF ekonomisti Artur Jurus, yavaşlamanın çoğunlukla enerji ve yakıt gibi ithal malların göstergeyi aşağı çekmesinden kaynaklandığını söyledi. Tüketici fiyatlarındaki yapısal büyümenin tek önemli kaynağının …

İktisatçı Mahfi Eğilmez’den ekonomide radyasyon benzetmesi: ‘Enflasyonun artmasını engellemek için…’

İktisatçı Mahfi Eğilmez son yazısında atmosferdeki doğal dengelerle ekonomideki kırılgan yapıyı karşılaştırdı. Ekonomiyi koruyan faiz, kur ve risk dengelerinin bozulmasının ağır sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Bu dengenin sağlandığı dönemlerde ekonominin nefes alabildiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir