BOTAŞ’ın gemisine ilk ‘yurt dışı’ görevi

Türkiye-Mısır Enerji İşbirliğine Yeni Bir Soluk

Türkiye ve Mısır, diplomatik ilişkilerinin 100. yılında enerji alanındaki işbirliğini güçlendirme yönünde atılan önemli adımlarla dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Mısır Enerji Bakanı Khaled Abdul Badawi’nin gerçekleştirdiği toplantının ardından, enerji sektöründe işbirliğini artıracak 2 önemli anlaşma imzalandı.

Stratejik Alanlarda Ortak Çalışmalar

Bakan Dönmez, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Sayın Badawi ile hidrokarbonlar ve madencilik alanlarındaki iş birliğimizi kurumsal bir zemine taşıyan Mutabakat Zaptı’nı imzaladık. Bu kapsamda petrol, doğal gaz, jeotermal, hidrojen ve kritik mineraller gibi stratejik alanlarda ortak çalışmalar yürüterek teknik bilgi ve uzmanlık paylaşımını artıracağız.” dedi. Ayrıca, iki ülke arasında imzalanan yeni bir anlaşma ile Türkiye’nin önemli bir adım attığına vurgu yaparak, şunları ekledi:

Gaz Arz Güvenliğine Katkı

“Milli şirketimiz BOTAŞ ile Mısır’ın kamu enerji şirketi EGAS arasında imzalanan sözleşme ile BOTAŞ envanterinde bulunan bir FSRU ilk kez yurt dışında dönemsel görev yapacak. Bu sayede hem Türkiye’nin hem de Mısır’ın doğal gaz arz güvenliğine katkı sağlayacak esnek ve verimli bir kullanım modeli devreye alınmış olacak. Bu adımların Türkiye-Mısır enerji ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağına yürekten inanıyor, ülkelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Terör örgütünün fesih kararı sonrası Bakan Şimşek’ten 1,8 trilyon dolarlık açıklama

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) Yıllık Toplantıları çerçevesinde, EBRD Türkiye ve Kafkasya Yönetici Direktörü Elisabetta Falcetti’nin moderatörlüğünü üstlendiği “Türkiye’nin Ekonomik Dönüşümü ve Büyüyen Yatırım Potansiyeli” başlıklı …

TCMB: Altındaki keskin yükseliş konut ve otomobil piyasalarında talep artışına neden oldu

TCMB: Altındaki keskin yükseliş konut ve otomobil piyasalarında talep artışına neden oldu

SGK duyurmuştu: Yıpranma payı düzenlemesi ne anlama geliyor? Erken emeklilik kalktı mı?

SGK, fiili hizmet süresi zammı (yıpranma hakkı) ile erken emekliliğe ilişkin kritik bir düzenleme yaptı. Artık 4 bin 873 meslek için yıpranma hakkı geçerli olmayacak. Kurum, bazı meslek gruplarının hatalı bildirimlerle SGK’ya bildirildiğini belirleyerek işverenleri uyardı. Peki, erken emeklilik uygulamasında neler değişti?

Cumhurbaşkanı yardımcısı açıkladı: 41 yıllık PKK terörü ekonomiye nasıl yansıdı?

Terörle mücadelede gelinen noktaya ilişkin açıklamalarda bulunan Cevdet Yılmaz, çatışmaların ülke ekonomisi üzerindeki etkisine dikkat çekti. Sürecin toplumsal ve ekonomik sonuçlarının uzun vadede değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Connected TV alanında gücünü artırıyor

Türkiye’nin yenilikçi dijital reklam platformlarından TVekstra, Connected TV alanındaki büyümesini hızlandırarak önemli bir iş birliğine imza attı. Yerli televizyon markası Onvo ile yapılan anlaşma kapsamında, Onvo TV’lerin reklam satış ve envanter yönetim hakları TVekstra tarafından yürütülecek.

Kamuda ‘güvencesiz istihdam’ dayatması artarak sürüyor: Kadrolu yerine ‘sözleşmeli’

Kamuda, kadrolu yerine iş güvencesi olmayan “sözleşmeli” istihdamı hızla artıyor. Bu yılın ilk 3 ayında kamuya 25 binin üzerinde sözleşmeli personel alındı. Kamudaki sözleşmeli personel sayısı yeniden 500 binlere doğru ilerlerken, kadrolu personel sayısı ise düştü.