MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara – Demirci, Milliyet’e şunları söyledi: “Kurban etinin kesildikten hemen sonra pişirilmesi çok sağlıksız. Yeni kesilen etin buzdolabında en az 24 – 48 saat dinlenmesi ve sertliğinin geçmesi beklenmeli. Aksi halde sindirimi zaten zor olan kırmızı et ile sağlığımızı bozabiliriz. Kırmızı et, çok iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, çinko ve magnezyum açısından zengindir. Ancak C vitamini içermediği için etin yanında C vitamininden zengin bir salatayla tükettiğimizde demirin emilimini artıracaktır. Etlerimizi kömür ateşinde yanacak şekilde yüksek ısıya maruz bırakmamak gerekir. Kısık ateşte kavurmak, haşlamak, ızgara yapmak sağlıklı olacaktır. Etler yoğun yağ içerdiği için yağ eklememek ve özellikle yüksek kolesterol hastalarının porsiyon kontrolüne dikkat etmesi gerekir. Su içmeyi de ihmal etmemeliyiz.”
Related Posts
Bulancak Kadınlar Pazarı Yeniden Halkın Hizmetine Sunulacak
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Kadınlar Pazarı'nın yeniden halka kazandırılması için ihaleye katıldıklarını açıkladı. SGK'ya…
Konya Meram’da MAK faaliyette
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Meram Belediyesi, doğal afetlerde, aramakurtarma operasyonlarındave acil yardım ihtiyaçlarında görev yapmak üzere kurduğu Meram Arama…
İstanbul’da öğrenci servislerine denetim
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 1 min
- 0
İstanbul'da öğrenci servislerine yönelik denetim gerçekleştirildi. Servis sürücülerinin belgeleri kontrol edilirken emniyet kemeri kullanımının önemine…