İlk şekerin üretildiği Alpullu’da arsalar parsel parsel satılıyor: Fabrikaların ardından araziler de gidiyor!

Özelleştirme İdaresi, Kırklareli Alpullu’daki Taşınmazları Satışa Çıkardı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kırklareli, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Antalya, Tekirdağ ve İstanbul’da çeşitli taşınmazları satışa sundu. Bu bölgeler arasında bulunan Kırklareli Alpullu’daki taşınmazlar dikkat çekiyor. Alpullu’da bulunan 4 parselin yan yana satılacağı ilan edildi. Parseller, 14 bin 114 metrekare ve 12 bin 869 metrekare olarak büyüklüğe sahip. Bu taşınmazlar, Alpullu Şeker Fabrikası’na ait arazinin hemen yanında bulunmaktadır.

Alpullu Şeker Fabrikası, Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından 150 milyon lira bedelle satın alınmıştı. Ancak fabrika ile birlikte satılmayan değerli arazilerin şimdi satışa çıkarıldığı belirtildi.

İhaleler Pazarlık Usulü Gerçekleşecek

İhaleler, pazarlık usulü ile birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla gerçekleştirilecek. Pazarlık görüşmelerinin ardından açık artırma yapılacak. İhalelere gerçek ve tüzel kişiler, Ortak Girişim Grupları, kooperatifler, vakıflar, gayrimenkul yatırım fonları ve belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine dair hüküm bulunan dernekler katılabilecek.

Taksitli Ödeme Seçeneği

İhale bedeli, teklif sahibinin tercihine göre peşin veya vadeli olarak ödenebilecek. Vadeli ödemelerde asgari yüzde 40’ı peşin, kalan tutar ise en fazla 48 ay vadeyle ödenebilecek. Yıllık yüzde 35 oranında basit faiz uygulanacak. İhalelere yabancılar da katılabilecek.

Geçmişte Satılmayan Arazi Şimdi Satışta

Yeni satışa çıkarılan arazilerin yanında bulunan diğer araziler de daha önce özelleştirme kapsamında satılmıştı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından onaylanan bu satışların detayları Resmi Gazete’de yayınlandı.

Related Posts

Ordu’daki Yason Burnu ve Hoynat Adası günde 5 bin turisti ağırlıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, AA muhabirine, birinci derece arkeolojik, ikinci derece doğal sit alanı olarak kabul edilen Yason Burnu’nun coğrafi açıdan Karadeniz’in en önemli turizm merkezlerinin başında geldiğini söyledi. Yunan …

3 bin 500 metre derinlikte sondaj

Akdeniz’deki görevini tamamlamasının ardından 2 Ağustos’ta İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’de faaliyetlerine başlayan Türkiye’nin 7’nci nesil derin deniz sondaj gemisi Abdülhamid Han, Göktepe-3 Kuyusu’ndaki çalışmalarında sona yaklaştı.

Bakan Kurum: 250 bininci konutun anahtarını teslim edeceğiz

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesi 11 ilde bugüne kadar 201 binden fazla yuvayı, iş yerini hak sahiplerine teslim ettiklerini, 2025’in sonuna kadar da toplam 453 bin bağımsız bölümü tamamlayacaklarını belirterek, “Bugün deprem bölgesinde yürüttüğümüz son derece kapsamlı çalışmalar bir inşa hareketinden çok daha fazlasıdır, bu, bir milletin kararlılığının göstergesidir, yeniden doğuşunun da ispatıdır” dedi.

Bakan Bayraktar yeni keşfedilen gazın değerini açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar “Göktepe-3 kuyusunda testler neticelendi. Hamdolsun 75 milyar metreküplük, piyasa değeri 30 milyar dolar olan büyük bir rezervi keşfettik.” dedi. Enerji Uzmanı Dr. İzzet Alagöz ise “”Dünyada denizden doğalgaz çıkartan ilk 5 ülke arasına girdik.” ifadesini kullandı.

Dardanel, 14 Mayıs 2025’te yüzde 300 bedelli sermaye artırımı başlattı

Borsada işlem gören Dardanel bedelli sermaye artırımı süreciyle ilgili Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirimde bulundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “DARDANEL ÖNENTAŞ GIDA SANAYİ A.Ş.’nin 14.05.2025 tarihinde başlayan %300 oranındaki …

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! (16.05.2025)

ABD ile Çin arasında sağlanan geçici tarife uzlaşısı ve jeopolitik gerilimlerin azalmasıyla oluşan iyimser havanın, ilave gümrük vergilerinin ekonomiler üzerindeki olası etkileri ve başta Fed olmak üzere birçok merkez bankasının politik belirsizlik …