Mısırlı iş insanı Fransa’da öğrendiklerini Kütahya’da uyguladı: Şimdi paraya para demiyor

Mısırlı Girişimcinin Kütahya’da Pekin Ördeği Yetiştiriciliği Başarısı

Mısırlı girişimci Servet Abdelwahab, Kütahya’da hayata geçirdiği pekin ördeği yetiştiriciliği projesiyle dikkat çekiyor. 2020 yılında Turgutlar köyü yakınlarında şehir dışında kiraladığı kıraç bir arazide başlayan bu macerada, veteriner olan iki oğluyla birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Abdelwahab’ın 3 kümesle başladığı bu projede yaptığı yaklaşık 1 milyon dolarlık yatırım sayesinde yılda 12 bin Pekin ördeği yetiştirdiği biliniyor. Zamanla bu sayıyı 200 bine kadar çıkaran girişimci, üretiminin yurt içinde pazarlamasının yanı sıra ilerleyen dönemlerde ihracata yönelmeyi planlıyor.

Projenin sahibi Abdelwahab, Pekin ördeği etinin ekonomik değerinin yüksek olduğunu ve içeriğinde yüksek miktarda protein barındırdığını belirtiyor. Fransız eğitimi almış bir iş adamı olan Abdelwahab, yaşadığı deneyimler üzerine verdiği bir röportajda Pekin ördeği yetiştiriciliğindeki hedefleri ve planlarını paylaştı.

Tesisin büyümesi ve gelişmesi hedefiyle yapılan yatırımları anlatan Abdelwahab, önümüzdeki dönemde kümes sayısını artırmayı ve yeni tesisler kurmayı düşündüklerini ifade etti. Üretim kapasitesini artırarak Avrupa pazarına girmeyi hedefleyen girişimci, böylece projesinin başarısını uluslararası boyuta taşıyacak.

Projenin genişlemesiyle köylere de yayılacak olan Pekin ördeği yetiştiriciliği, Abdelwahab’ın hedeflerini daha da büyütmüş durumda. Köylerdeki insanlara ekonomik destek olacak bu projenin, göçü tersine çevirerek köylülerin kendi topraklarında kalarak gelir elde etmelerine yardımcı olması planlanıyor.

Gelecek hedefleri arasında Mulard ördek türünün üretimi de bulunan Abdelwahab, bu türün avantajlarını ve projeye katacağı değeri vurguluyor. Önümüzdeki yıllarda bu türü üreterek Türkiye ve Doğu Avrupa’da öncü olmayı hedefleyen girişimci, kaliteli et ve değerli yağlı karaciğer üretimiyle sektörde fark yaratmayı planlıyor.

Related Posts

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik) bu sene 7 milyar 500 milyon lira net ciro ve 35 milyon dolar ihracat hedeflediği bildirildi.

Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24 primle kapatırken, Borusan Yatırım, Tofaş ve Galatasaray hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer aldı. Öte yandan Grainturk Holding, yatırımcısına en fazla kaybettiren hisse oldu.

Bakan Şimşek’ten Kur Korumalı Mevduat açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek sosyal medya hesabında Kur Korumalı Mevduat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir