Samsun’da Orta Karadeniz Kariyer Fuarı Sona Erdi

Samsun’da düzenlenen Orta Karadeniz Kariyer Fuarı’nın 25. Yılı Coşkulu Bir Şekilde Son Buldu

Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF’25), iki gün boyunca süren birbirinden verimli etkinliklerle sona erdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nin paydaş olarak yer aldığı fuarda yaklaşık 200 kurum ve firma katılım gösterdi. Etkinliği ise 35 bin civarında ziyaretçi takip etti.

OKAF’ta savunma sanayiinin öncü kuruluşları olan ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN ve TUSAŞ gibi firmalar da yer aldı. Ayrıca, kamu ve özel sektör temsilcileri ile öğrenciler arasında birebir görüşmeler gerçekleşti. Mülakat odalarında aday öğrenciler, firmalarla doğrudan iletişim kurma fırsatı buldu.

Fuarın ilk gününde Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Safa Koçoğlu, iş dünyasının temsilcileri ve akademisyenler gençlerle bir araya geldi. İkinci gün ise medya, sağlık, girişimcilik, teknoloji ve sürdürülebilirlik gibi farklı alanlardan konuşmacılar katılımcılara değerli bilgiler sundu.

Öğretim üyeleri ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenler, sektörel temsilciler ve STK liderleri gençlerin kariyer yolculuklarında rehberlik etti.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, OKAF’ın sadece bir kariyer fuarı olmadığını, aynı zamanda öğrenciler için bir bilinç dönüşüm platformu olduğunu vurgulayarak, “Firmalarla yapılan birebir görüşmeler, öğrencilerin hem farkındalığını artırıyor hem de geleceğe daha emin adımlarla ilerlemelerine katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

OKAF’25’in bölgesel kalkınmaya katkı sağlamanın yanı sıra mezun istihdamını artırmaya yönelik etkili bir köprü olduğu belirtildi. – SAMSUN

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

3D yazıcı ile üretildi, milyonlarca insanın hayatını değiştirebilir

Bilim insanları milyonlarca insanın hayatını etkileyebilecek bir buluşa imza attı. 3D yazıcılar ile ürettikleri pankreas hücre kümleri diyabet tedavisinde çığır açabilir.

Sorunlu kablosuz kulaklığı çöpe atmayın: İşte çözüm önerileri

Müzik dinlerken, dizi izlerken ya da toplantıdayken bir anda kesilen sesler, kopan bağlantılar ya da sadece bir kulaklıktan gelen cılız bir tını… Tüm bu sorunlar, kablosuz kulaklık konforunun görünmeyen yüzünü oluşturuyor.

100 milyon yıllık fosil amberde hapsolmuşlar…

Myanmar’da amber içinde keşfedilen sıra dışı bir fosil ateşböceği, ışık yayan böceklerin kökenine dair bilinmeyenleri gün yüzüne çıkardı. Yaklaşık 100 milyon yıllık olduğu belirlenen bu antik ateşböceği, türünün evriminde geçiş aşamasını temsil ediyor.

Apple’dan tartışma yaratan karar! Bu özelliği kullanmak için telefonunuzu değiştirmeniz gerekiyor

Apple, WWDC 2025 kapsamında iPhone’lara gelecek yeni güncelleme iOS 26’yı tanıttı. Yeni güncellemelerle birlikte sunulacak birçok yeni özellik bulunuyor. Bu özellikler arasında teknoloji severlerin en çok ilgini çekenlerden biri de Uyarlanabilir Güç …

WhatsApp’tan beklenmedik ‘yapay zeka’ adımı!

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan teknoloji severleri memnun edecek bir adım geldi. Android platformunda gerçekleştirilen i son beta güncellemesinin ardından yapay zeka tabanlı yeni bir özelliği …

Elon Musk’ın Yapay Zekâ girişiminin aylık 1 milyar dolar masrafı var

Elon Musk’ın üzerinde fazlasıyla durduğu yeni yapay zekâ şirketi xAI, adeta para yutan bir canavara dönüşmüş durumda.