“Şirketlerin AI Entegrasyonunu Öncelikli Olarak Değerlendirmesi Gerekiyor”

Yapay Zeka Yazılım Geliştirme Süreçlerinde Benimsenme Hızla Artıyor

Dünya genelinde yapay zekanın yazılım geliştirme süreçlerindeki benimsenme oranının hızla yükseldiğini söyleyen Umay Ajans Kurucusu Murat Tekmen, bu teknolojinin uygulama geliştirme süreçlerindeki kullanımının süreci hızlandırıp maliyetleri düşürdüğünü belirtti. Tekmen, yazılımcılar arasında yapay zeka tabanlı araçların tercihinin arttığını ve şirketlerin AI entegrasyonunu öncelikli olarak değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Tekmen, uygulama geliştiricilerin yapay zeka tabanlı araçları kullanma oranının artacağını öngörerek, “2025 yılında geliştiricilerin yüzde 60’ından fazlasının AI araçlarını kullanarak uygulama geliştirmeye yöneleceğine işaret eden verileri şimdiden görüyoruz. Yapay zeka tabanlı akıllı uygulamalar geliştirerek bu dönüşüme öncülük etmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Tekmen yapay zekanın perakende, lojistik, finans ve üretim gibi dinamik alanlarda stok yönetimi, talep tahmini, risk analizi ve otomasyon gibi alanlarda performans artışlarına yol açtığını belirtti. Ayrıca, yapay zekanın geleneksel iş yapış biçimlerini değiştirerek teknolojiyi erken benimseyen firmalar ile dijital dönüşümü zorlanan kuruluşlar arasındaki farkı belirginleştirdiğini ifade etti.

‘Yapay Zeka Ürün Geliştirme Süreçlerini Hızlandırıyor’

Tekmen, yapay zekayı etkin şekilde kullanan işletmelerin maliyet avantajı elde etmenin yanı sıra, ürün geliştirme sürelerini kısaltarak pazara giriş hızını artırdığını ve müşteri deneyimini iyileştirdiğini belirtti. Yapay zeka entegrasyonunun rekabetin belirleyici unsurlarından biri haline geldiğini ifade eden Tekmen, ajanslarının yapay zekayı yazılım geliştirme süreçlerinin merkezine aldığını ve bu yöntemin projelerin sürelerini kısaltarak müşterilere inovasyon esaslı çözümler sunma kapasitesini artırdığını söyledi.

Tekmen, yapay zeka yazılım pazarındaki büyümenin büyük şirketlerin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmeleri de kapsayacak şekilde genişlediğini belirtti. Küçük işletmelerin ve girişimcilerin artık AI tabanlı çözümleri iş süreçlerine entegre edebildiğini dile getiren Tekmen, yapay zekanın kullanımının müşteri hizmetleri, pazarlama otomasyonu ve veri analizi gibi alanlarda KOBİ’lere büyük avantajlar sağladığını söyledi.

‘Avrupa’dan Orta Doğu’ya Birçok Projeye İmza Attık’

Umay Ajans olarak markaların dijital dünyada varlığını güçlendiren yenilikçi bir role sahip olduklarını belirten Tekmen, Web tasarımı, yapay zeka araçları ve mobil uygulama geliştirme gibi alanlarda müşterilerine etkili çözümler sunduklarını ve Avrupa’dan Orta Doğu’ya kadar birçok uluslararası projeye imza attıklarını söyledi. Tekmen, teknoloji ve tasarımın buluştuğu noktada çalışmalarına devam edeceklerini ve yapay zeka tabanlı çözümleriyle müşterilerinin dijital geleceğini şekillendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Related Posts

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik) bu sene 7 milyar 500 milyon lira net ciro ve 35 milyon dolar ihracat hedeflediği bildirildi.

Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24 primle kapatırken, Borusan Yatırım, Tofaş ve Galatasaray hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer aldı. Öte yandan Grainturk Holding, yatırımcısına en fazla kaybettiren hisse oldu.

Bakan Şimşek’ten Kur Korumalı Mevduat açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek sosyal medya hesabında Kur Korumalı Mevduat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir